Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánský horoskop

Indiáni chovali nesmírnou úctu a obdiv ke zvířatům. Základem jejich horoskopu, který nazývali "Kruh Země", jsou proto "totemy" v podobě dvanácti zvířat. Každý z totemů byl něčím výjimečný, každý představoval určité vlastnosti - ať už pozitivní nebo negativní.

Vedle totemů se Kruh Země dále ještě dělil podle "živlů" a "větrů", které měly také své určité vlastnosti.

Postavení v horoskopu mělo pro indiány velkou sílu - mohlo rozhodnout, zda bude člověk postaven do čela kmene, nebo kde bude ve společnosti jeho místo.

Podle pradávné legendy se člověk rodí zároveň s devíti zvířaty. Nesou s sebou vědomosti a poslání, jež mu pomáhají k lepšímu pochopení životní cesty a k sebepoznání. Tato zvířata jsou mu prospěšná po celý život. Indiánský horoskop nám nabízí jeden možný náhled na člověka a jedno jeho zvíře.

Totem                    Datum narození                    Živel               Vítr

Sokol                     21.3-19.4.                              Oheň                Východní

Sokol...........

V mýtech a legendách sokol téměř vždy představoval slunečního ptáka a byl atributem všech slunečních bohů. Symbolizoval nebe, moc, královskou důstojnost a ušlechtilost. Také mu byly přisuzovány kvality jako úsilí a touha, vítězství a stoupání všemi úrovněmi. Stejně jako orel byl považován za bytost schopnou vyletět ke slunci a hledět do něj bez mžourání. Ztělesňoval svobodu a naději pro všechny, kteří žijí v morálním či duchovním poddanství. Pro svou rychlost, bystrý zrak a statečnost býval také důležitou postavou, často hrdinou řady pohádek a bajek.

Lidé ve znamení Sokola jsou přesní, mají vynikající vidění, pozorovací schopnosti, jsou stateční a dokáží moudře využívat příležitosti. Člověk– Sokol, díky svému vynikajícímu zraku je pravým mistrem v pozorování okolí. Pro něho by měl mít sebemenší úkol smysl, i když je třeba skrytý. To, že si dokáže vážit všeho, ale hlavně svých schopností, mu pomůže s lehkostí zdolávat těžké chvíle a s neobyčejnou elegancí překonávat "přemety života".

Využij své odvahy, tvořivosti i dlouhodobé paměti. Na základě zkušenosti si vytvoř vyhraněný názor na to, co je pravdivé, a tak dosáhneš opravdové moudrosti. Nauč se dobře využívat své dary a pracovat se svojí energií, máš výborné předpoklady dosáhnout na své životní cestě velké pokroky.

Sokol je dravec. Bystrý pozorovatel schopný kdykoli a okamžitě vystartovat za svým cílem, kořistí, úlovkem. Myslí, že není třeba plánovat, prostě jen v pravý čas reagovat. Díky spontánnosti, často zbrklosti, někdy startuje vícekrát než uloví. To ho však neodradí od dalších vzletů. Ve své schopnosti neoblomně věří, vytčené mety považuje za dosažené a pokud jich nedostane nevadí, aspoň se proletěl, viděl něco nového, ověřil si postupy. Úspěch se pak dříve či později určitě dostaví. Zdravý rozum mu občas zatemní temperament, náhlé emocionální vzplanutí - reaguje pak prudce, bez okolků, přímo. Jen aby nenarazil. Při rychlosti jeho letu to může hodně zabolet!

To se může projevit i v mezilidských vztazích. "Sokolové" bývají v jednání s jinými lidmi přímí, upřímní, nenávidí přetvářku. Bývají dobrými zaměstnanci - jsou aktivní a svou práci odvedou svědomitě. Pokud si je znepřátelíte, můžete si za to sami. Narozený v totemu Sokola nesnáší lenochy, prospěcháře a ani nezkoušejte hrát na ně nějakou špinavou hru! Jak jsem napsal výše - emoce mu okamžitě zatemní mysl a už je ve vzduchu a řítí se na vás plnou rychlostí. Ano, nemýlíte se, kořistí jste vy! Občas se mezi těmito jedinci vyskytnou poněkud sobecké, hrubé a bezohledné povahy. Pak je lepší nestát jim v cestě - chodí totiž přímo, bez oklik a vyhýbání. V opačném případě boji neuniknete. To je právě jejich velký (mnohdy bohužel poněkud těžký) úkol: vštípit si dovednost naslouchat jiným, naučit se dialogu.

Příměru lovec - kořist můžeme použít i jedná-li se o milostné záležitosti. Samozřejmě, Sokol tu vystupuje v roli lovce. Jde přímo, nemá čas čekat. Své lásce dokáže doletět i pro "modré z nebe", ale umí se pořádně rozzlobit. A uvidí-li kolem hnízda poletovat nezvaného hosta, opovážlivce, který si dělá zálusk na Sokolova partnera, klidně si ho dá k večeři.

Jejich životním úkolem je naučit se začlenit do společnosti,skupiny,a neztratit tak svoji osobnost.

Milí Sokolové, buďte hrdí, ale dělejte kompromisy, každý není váš nepřítel.

Pokud budeš věnovat příliš mnoho pozornosti detailům, budeš zapomínat na to hlavní a zatížíš tím své okolí i sebe sama. Pozor na své sliby, dodržuj je, snaž se být zodpovědný a ne marnotratný. Dej si pozor, abys nepromarnil nějakou jedinečnou příležitost. Věř, že poznáš, kdy je ten pravý čas, aby ses dozvěděl, že je potřeba vystoupit o schůdek výš a přehlédnout své dosavadní činy. Z této výšky pak uvidíš, co tě tak svazovalo a dělilo od volnosti a světla.

AFIRMACE:
Rozvíjím své pozorovací a tvořivé schopnosti pro rozvíjení duchovních vloh a vyšších hodnot. Nemusím být tak přísný ani k sobě, ani ke svému okolí.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář